НОВИНИ
ЕЛЕНСКО МОМИЧЕ Е ПОБЕДИТЕЛ В КОНКУРСА НА ЮРИДИЧЕСКИЯ ФАКУЛТЕТ НА ВТУ И ЕВРОДЕПУТАТА ЕВА МАЙДЕЛ
13.02.2017
Джейлян Сюлейманова от Елена  заедно със Силвия Йовчева са победителите в конкурса за есе, обявен от Юридическия факултет на Великотърновския университет и евродепутата от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел в Деня на народните будители 2016 г. В края на миналата седмица наградите  бяха връчени от представители на екипа на българския евродепутат с покана за посещение на Европейския парламент в Брюксел през тази година.
Над 20 студенти се състезаваха в две теми на конкурса - „Общи въоръжени сили на ЕС – правни възможности и предизвикателства“ и „Брекзит – правна черна дупка?“
Джейлян е авторът на най-високо оцененото есе по първата  тема. Тя е възпитаничка на еленското СУ „Иван Момчилов“. Учи право, четвърти курс, в Юридическия факултет на ВТУ.
„Реших да участвам, защото темите, които бяха поставени засягат актуални проблеми – сподели амбициозното момиче след награждаването. Избрах темата "Общи въоръжени сили на ЕС - правни възможности и предизвикателства", защото създаването на такива е неизменна част от развитието на отношенията между държавите-членки. Стратегията за вътрешна сигурност трябва да се разбира като широка и всеобхватна концепция, която обединява множество области с цел да се противодейства на основните заплахи, както и на предизвикателствата, които имат преки последици върху живота, безопасността и благоденствието на гражданите“.
Джейлян сподели още, че в момента е съсредоточена изцяло върху ученето и стажа, който й предстои. Когато човек вижда целта ясно пред себе си, всичко е по-лесно.
И още една еленчанка е с награда от конкурса. Възпитаничката на Юридическия факултет Стелияна Златева е с поощрителна награда за креативно и оригинално представяне.