НОВИНИ
СЛУЖЕБНИЯТ ПРЕМИЕР ОГНЯН ГЕРДЖИКОВ ПОСЕТИ ЕЛЕНСКИЯ ЩАНД НА ТУРИСТИЧЕСКАТА БОРСА „ВАКАНЦИЯ/СПА ЕКСПО“
16.02.2017
Вчера в Интер Експо център–София бе открита 34-та Международна туристическа борса ВАКАНЦИЯ/СПА ЕКСПО. Над 40 български общини и 350 туристически компании участват с най-доброто и интересното в своя регион.
На щанд от 12 кв. метра община Елена подобаващо представя с успешното сътрудничество на Местен съвет по туризъм, хотелиери, ресторантьори и местни производители своите туристически дадености – природни забележителности, културно-историческо наследство, традиции, занаяти, местни продукти.
След официалното откриване на най-голямото туристическо изложение в България служебният премиер Огнян Герджиков и министърът на туризма в   служебното правителство Стела Балтова са посетили еленския щанд.  „Опитаха от нашите специалитети - кашкавал, сирене, еленски бут, вино на избата в Марян, новия натурален сок „Дивус“  и дадоха ласкави оценки за качеството им – информират експерти от общината на борсата. Г-н Герджиков получи и подарък, изработен от еленския грънчар Валентин Димитров.“
Акцент в представянето на Елена тази година е отлично развиващият се кулинарен туризъм с традиционните местни празници - на еленския бут и меда от Еленския балкан. За по-атрактивното представяне на града на място работи майстор–занаятчията Милчо Бонев, чиито гравюри върху липа и череша вече предизвикват определен интерес сред посетителите на борсата.
За поредна година те ще имат възможност да изпробват късмета си и в специално организираната от Община Елена томбола с много награди, предоставени любезно от хотелиери, занаятчии и производители.