НОВИНИ
ГАБРОВСКИЯТ ДРАМАТИЧЕН ТЕАТЪР ГОСТУВА С „МНИМИЯТ БОЛЕН“ ОТ МОЛИЕР
11.02.2018
 
Драматичен театър „Рачо Стоянов“ - Габрово представя на еленска сцена комедията „Мнимият болен" от Молиер - една от най-веселите и най-жизнерадостни пиеси на френския майстор на комичната сатира. Началото на спектакъла е от 18.00 часа на 19 февруари в НЧ „Напредък – Елена - 1863“.
 
Сценичната версия и режисурата са на Николай Урумов, който ще се превъплъти и в един от героите - Арган. Другите  роли изпълняват Надежда Петкова, Миглена Стоева, Адриана Димова, Магдалена Славчева, Илия Костадинов, Димитър Петров, Валери Радев, Даниел Тотов, Петко Петков, Димо Димов. Сценографията и костюмите са на Кирил Наумов, художественото осветление – на Лальо Христов, а музикалните картини – на Иван Стоянов.
 
Комедия на маските, на перуките, на танците, на пищните костюми – това е Молиеровият театър, такова е и габровското представление. Арган – един хипохондрик, който живее с чувството, че е много болен, а „услужливи” хора около него подклаждат страховете му.
 
Той дори е готов да жертва щастието на дъщеря си, женейки я за един малоумен доктор, само за да има постоянно лекар под ръка. Ще позволи ли изобретателната му слугиня този брак да се осъществи или ще помогне на младите влюбени? Ще препъне ли мераците на младата му съпруга да се докопа до цялото наследство на Арган?
 
Отговорите в красивото и смешно представление на Габровския драматичен театър.