НОВИНИ
ПОСЛЕДЕН ДЕН В РОДНОТО УЧИЛИЩЕ
15.05.2018
 
Окъпан в слънце, сред цветя и зеленина, училищният двор на СУ „Иван Момчилов“ се изпълни с ученици, учители, родители и гости за тържественото изпращане на поредния випуск на школото. Тази година завършват 48 зрелостника.  
 
По традиция вълнуващото тържество започна с  предаване на училищното знаме на новите знаменосци. С напътствени думи към младите хора и пожелание винаги да носят в сърцата си родния град   ги приветства  председателят на Общинския съвет Стоян Златев. От общината връчиха на випускниците плакети и послания за предстоящото в живота им след училище.
 
Йордан Мирянов от 12 а клас, знаменосец на училището, е тазгодишният носител на ученическата стипендия „Достоен наследник на Момчилов“, която му се присъжда за активна спортна дейност. Зрелостникът от малък тренира джудо и е с медали и награди от републикански първенства и международни турнири.  Директорът на училището Димитринка Кузманова съобщи решението на Педагогическия съвет за удостояването на достойния момчиловец  и му връчи наградата.
 
Ученическата академия пък награди чрез слова любимите си учители за труда и знанията през годините в училище. От тази година, в резултат на ползотворното сътрудничество с Асоциацията на Кеймбридж училищата и АВО Езиков и изпитен център, СУ „Иван Н. Момчилов“ в Елена е официална база за провеждане на изпити за сертификатите на Кеймбридж.