Елена в ефира на Дарик радио

„Елена-Градът с име на Царица“ - предаването за балканския град /еп.6/
11.12.2019
На 1 ноември, по повод Деня на народните будители, в минутите от 11.00 до 12.00 часа, директорът на СУ „Иван Момчилов“ Димитрина Кузманова разказа за бележития възрожденец, чието име носи училището и отбелязването на 200 години от рождението му с "Момчилови дни". Цветана Гайдарова, главен експерт "Образование, култура и вероизповедания" в Община Елена разказа за традициите и съпътстващите събития, свързани с предстоящия от 15 до 17 ноември Празник на еленския бут. А от Владислав Велев научихме за тайните при приготвянето на вкусния деликатес. В рубиката „Известен еленчанин“ от Телка Топалова уредник в Музея на Възраждането, научихме за дейността на известния будител Иларион...

„Елена-Градът с име на Царица“ - предаването за балканския град /еп.5/
03.10.2019
На 27 септември, в минутите от 11.00 до 12.00 часа, от директора на Дирекция „Устройство на територията, архитектура и благоустройство“ в общината Димитрина Иванова научихме какви ремонти бяха извършени през лятото и как върви подготовката за зимата. Младши експерт в Дирекция "Хуманитарни дейности, икономическо развитие, планиране и сътрудничество" Марина Симеонова беше гост в рубриката „Известен еленчанин“ и разказа как ще протече 140-та годишнина от рождението на писателя Петко Тодоров.Водещ на предаването е Рени Първанова.Може да чуете предаването на запис тук.

„Елена-Градът с име на Царица“ - предаването за балканския град /еп.4/
01.07.2019
На 28 юни, в минутите от 11.00 до 12.00 часа, Младшият експерт "Спортно-туристически дейности и събития" в общината Марина Симеонова ни разказа какви събития предстоят в културния календар на балканския град през лятото. От зам.-кмета Десислава Шопова научихме кога ще бъде открита тазгодишната Лятна детска полицейска академия, а с директора на Центъра за подкрепа за личностно развитие Мирослав Лазаров си говорихме за институцията и за летните занимания на децата по време на ваканцията. Водещ на предаването е Рени Първанова.Може да чуете предаването на запис тук.

„Елена-Градът с име на Царица“ - предаването за балканския град /еп.3/
03.06.2019
На 31 май, в минутите от 11.00 до 12.00 часа, си говорихме за туризъм. Директорът на Дирекция "Хуманитарни дейности, икономическо развитие, планиране и сътрудничество" Христо Захариев ни разказа каква е стратегията на общината за развитие на туризма в региона, а от Петя Добрева от Туристическия информационен център в града научихме какви забележителности има в общината - музей, експозиции, храмове и манастири, както и какви туристи обичат да посещават района. Водещ на предаването е Рени Първанова.Може да чуете предаването на запис тук.

„Елена-Градът с име на Царица“ - предаването за балканския град /еп.2/
30.04.2019
Във връзка с предстоящите Великденски празници, този месец предаването се излъчи днес, а не утре. В минутите от 11.00 до 12.00 часа си говорихме с председателя на НЧ "Напредък-Елена 1863" инж. Димитринка Иванова за Третият фолклорен фестивал "Веселие в Елена". От Светослав Петров, експерт "Културно-исторически наследство" научихме за първият трансграничен проект, който се осъществява в Община Елена. Художественият ръководител и основател на Детска танцова формация „Балканджийче“ Йорданка Грънчарова ни разказа за формацията, която наскоро отбеляза 25 години и за това какво предстои. Водещ на предаването е Рени Първанова.Предаването може да чуете на запис тук.

На 6 април в Елена се открива Четвъртият фестивал на модерното изкуство
09.04.2019
На 6 април в Елена се открива Четвъртият фестивал на модерното изкуство. Тази година той ще се съчетае и с Европейските дни на художествените занаяти. Тази година темата на мащабната инициатива, която у нас се координира от РСО „Централна Стара планина“ е „Местни занаяти“. Благодарение на двете събития в балканското градче ще си дадат среща минало и съвременност, традиции и новости. Повече научаваме от интервюто на колегата Рени Първанова с Цветана Гайдарова, главен експерт "Образование, култура и вероизповедания" в община Елена. Може да чуете предаването на запис ТУК.