Официално закриване на Детска лятна академия 2021 г.

Дата на публикуване: 18.08.2021 14:05
Mесец и половина от началото на Лятната академия, дойде време и за нейното тържествено закриване. То се проведе на 17 август по места в селата Каменари, Беброво и Константин, а причина за това  е въведена епидемична обстановка в страната.

Богата програма, изпълнена с песни, танци и стихове изнесоха младите академици, а ретроспекция на свършено от вече изминалата академия бе направена от водещите.  Благодарствени слова отправиха  началникът на РС ПБЗН комисар Цветан Пенчев и началникът на РУ МВР гр. Елена – главен инспектор Тодор Тодоров. Кметът на община Елена – инж. Дилян Млъзев,  също благодари на участниците, на техните ръководители и на партньорите на общината за оказаната помощ и съдействие, като лично раздаде на младежите подаръци и сладки изкушения, осигурени от Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните.

В периода от 07 юли до официалното закриване, свободното време на деца и младежи от най-големите села в общината, беше изпълнено с разнообразни и атрактивни дейности. Песни, танци, игри, рисуване, образователни и културни мероприятия бяха само част от програмата на Академия. През това време, участниците имаха възможността да пътуват до гр. Елена, където посетиха полицията и пожарната и отблизо се запознаха със спецификите и трудностите на съответните професии. Посещение на новооткрития Музей на науката и на детското студио в ул. „Разпоповци“ бе едно от новостите в тазгодишното издание.

Деца, учители и представители на различните институции в община Елена взаимно споделиха надеждата си отново да се срещат и през следващата година.

Галерия