Здравни заведения

Дата на публикуване: 05.02.2013 08:16
„Медицински център I- Елена” ЕООД„Медицински център I- Елена” ЕООД е лечебно заведение за оказване на специализирана доболнична медицинска помощ. В състава на центъра работят лекари със специалности: хирург, гинеколог, кардиолог, ендокринолог, дерматолог, невролог, уши, нос, гърло, педиатър, психиатър, офталмолог, рентгенолог. Към центъра съществува добре оборудвана физиотерапия и клинична лаборатория.

Медицинският център работи по договор с НЗОК, както и извършва платени прегледи. За контакти- телефони: 06151/6060, 6560, 0888779019.


"Хоспис-Елена" ООД

"Хоспис-Елена" ООД е заведение за палиативни грижи на тежко болни хора в град Елена и еленска община. Той се намира в бившето хирургично отделение на общинската болница "Д-р Димитър Моллов- Елена” ЕООД". Заведението е създадено по проект на ЕС по програма ФАР. В него има обособени 12 стаи и предлага места за 25 болни. Персоналът на социалното заведение се състои от 10 души - сестри, санитари-болногледачи и персонал по поддръжката.


Многопрофилна болница за активно лечение „Д-р Димитър Моллов-Елена” ЕООД, гр. Елена

Болницата в град Елена е с над 120-годишна история и е една от първите болници в България след Освобождението. Открита през 1880 г., в нея са работили известни лекари, които са и основоположници на здравеопазването в новосъздадената държава.  През 60-те и 70-те години на миналия век от еленската болница са започвали своята професионална и научна кариера изтъкнати имена в българското здравеопазване като акад. Николай Минков, проф. Йордан Шейтанов, д-р Александър Конакчиев и др.

Многопрофилна болница за активно лечение „Д-р Димитър Моллов-Елена” ЕООД, гр.Елена е търговско дружество от 2000 година.
Към настоящия момент дружеството е в ликвидация и не предлага предоставяне на здравни услуги.


  1. Здравни заведения - Текуща страница
  2. Детска ясла
  3. Социални заведения
  4. Стоматолози
  5. Лични лекари